1479 poze   118031 vizite
Albume
001 PENTRU UN FAN AL CIOCANITILOR EXEPMLARE PENTRU 201901 ASOCIATIA CLUBUL NATIONAL VOIAJORUL ROMANESC DE FRUMUSETE   AVIZIER      Adunarea Generala 20 ianuarie 2019      ADUNAREA GENERALA A FNCPPAMR DIN 17 IUNIE 2017      EXPOZITIA NATIONALA A FNCPPAMR- BAICOI 2017      REGULAMENT Expozitia Nationala CARANSEBES 2016      REGULAMENTUL COMISIEI DE ETICA SI DISCIPLINA      REGULAMENTUL DE ORDINE INTERIOARA      STATUT   EXPOZITIA ACN VRF editia II ianuarie 2017 Timisoara02 ANUL 2017   Jucator de VOLGA   Jucator SIBERIAN   PUI Jucator de VOLGA si Jucator SIBERIAN 2017   PUI VRF 2017   VRF ALBASTRU AZUR- Femele   VRF ALBASTRU AZUR- Masculi   VRF CIOCANIT AZUR- Femele   VRF CIOCANIT AZUR- Masculi03 Anul 2016   Albastru Azur- Femele 2016   Albastru Azur- Masculi 2016   Ciocanit 2016- Femele   Ciocanit 2016- Masculi   Pui 201604 Anul 2 0 1 5   FEMELE CULOARE ALBASTRU   FEMELE CULOARE CIOCANIT AZUR   MASCULI CULOARE ALBASTRU   MASCULI CULOARE CIOCANIT AZUR   PETUNII   PUI 201505 Anul 2014   VOIAJOR ROMANESC DE FRUMUSETE      femele      masculi      PUI 201406 CONTACT2019 FemeleBrasov 2014CAINII MEI   Black Jack Darvaal alias HASSAN al 2-lea   CACIB Craiova 2011   FRANKA DARVAAL   Kira Herthaus Ro alias ANDRA   Pui de Ciobanesc German   ZURICluj 2011CLUJ 2012- Nationala de tineretDE VANZARE   Jucator de Volga de vanzare   Jucator siberian de vanzare   VRF de vanzareDECEMBRIE 2014EU SI FAMILIAEXPO CLUB CG PITESTI 2012EXPOZITIA DE CLUB CN VRF 23-25 ianuarie 2015FLORI PRIN CURTEA MEAGALATI Nationala 24-27 Noiembrie 2011INSTANTANEE PRIN VOLIERAIstorie columbofila in fotografiiJucator tremurator de VolgaSedinta Europeana de Arbitraj SIBIU 2013SOLZATI SI ALTE CULORI   IstorieSTANDARDUL VOIAJORULUI POLONEZ DE EXPOZITIEVOIAJORUL ROMANESC DE FRUMUSETE- STANDARDUL RASEI 2012   STANDARD VRF 2018VOLGA negruVOLGA rosuVOLIERA

membru din 4 April 2007

REGULAMENTUL COMISIEI DE ETICA SI DISCIPLINA

REGULAMENTUL COMISIEI DE ETICA SI DISCIPLINA AL
ACN- VOIAJORUL ROMANESC DE RUMUSETE
Abateri şi sancţiuni disciplinare
Art. 1. Abaterea disciplinară este o faptă în legătură cu activitatea în cadrul asociaţiei şi care constă într-o acţiune sau inacţiune, săvârşită cu vinovăţie de către un membru, prin care acesta a încălcat normele legale, Statutul, sau Regulamentul de Ordine Interioară.
Art. 2. Abateri disciplinare:
a) Aducerea de prejudicii grave de imagine asociaţiei prin comportament sau acţiuni întreprinse împotriva, sau în numele asociaţiei, fără acordul expres al coducerii acesteia;
b) Aducerea cu bună ştiinţă în expoziţii de exemplare de porumbei bolnavi, care ar avea ca rezultat direct îmbolnăvirea, sau chiar moartea exponatelor celorlalţi concurenţi;
c) Cheltuirea banilor asociaţiei în alte scopuri decât cele aprobate prin Bugetul de Venituri şi Cheltuieli de către Adunarea Generală;
d) Nerespectarea confidenţialităţii datelor, informaţiilor sau documentelor cărora li s-a conferit acest caracter;
e) Împiedicarea celorlalţi membri de a-şi executa atribuţiile în cadrul asociaţiei şi refuzul de a duce la îndeplinire sarcinile de lucru trasate de conducerea asociaţiei;
f) Depăşirea competenţelor conferite prin fişa postului şi amestecul în problemele celorlalţi fără acordul acestora;
j) Înstrăinarea oricăror bunuri ale asociaţiei, date în folosinţă sau păstrare;
k) Absentarea nemotivată, fără motive temeinice, la mai mult de jumătate din şedinţele asociaţiei;

Art. 3. În conformitate cu prevederile ROI, preşedintele asociaţiei este investit cu prerogativa disciplinară, având dreptul de a aplica, potrivit legii, sancţiuni disciplinare membrilor acesteia, la recomandarea Comisiei de Etică şi Disciplină, ori de câte ori constată că au săvârşit o abatere disciplinară.

Art.4. (1) Sancţiunile disciplinare pe care le poate aplica preşedintele asociaţiei, în cazul în care un membru săvârşeşte o abatere disciplinară, sunt:
a) avertisment verbal sau scris;
b) suspendarea pe o perioadă determintă din asociaţie;
c) excluderea din asociaţie.

Art.5. (1) Amenzile disciplinare sunt interzise.
(2) Pentru aceeaşi abatere disciplinară se poate aplica numai o singură sancţiune.

Art. 6. Sancţiunea disciplinară aplicabilă se stabileşte în raport cu gravitatea abaterii disciplinare săvârşite de cel în cauză, avându-se în vedere următoarele:
a) Împrejurările în care a fost săvârşită fapta;
b) Gradul de vinovăţie a celui în cauză;
c) Consecinţele abaterii disciplinare;
d) Comportarea generală în asociaţie a celui în cauză;
e) Eventualele sancţiuni disciplinare suferite anterior.
Procedura disciplinară
Art. 7. (1) Cu excepţia sancţiunii avertisment scris, sancţionarea unui membru al asociaţiei poate fi dispusă numai ca urmare a efectuării, în prealabil, a unei cercetări disciplinare.
(2) În vederea desfăşurării cercetării disciplinare prealabile, cel în cauză va fi convocat, pentru prezentarea abaterilor disciplinare si cercetare, precizându-se:
a) Obiectul cercetării disciplinare;
b) Perioada efectuării ei;
c) Locul întrevederii cu cel în cauză.
(3) Neprezentarea acestuia la convocare, fără motiv obiectiv, dă dreptul comisiei de etică și preşedintelui asociației să dispună sancţionarea lui.

Art. 8. În decursul cercetării disciplinare prealabile, persoana cercetată are dreptul:
a) Să formuleze şi să susţină toate apărările pe care le consideră necesare, în favoarea sa;
b) Să ofere comisiei împuternicite cu efectuarea cercetării disciplinare toate probele şi motivaţiile pe care le consideră necesare;

Art. 9. La încheierea cercetării disciplinare, Comisia de Etică şi Disciplină întocmeşte o DECIZIE cu constatări, concluzii şi propuneri pe care o înaintează preşedintelui în vederea luării deciziei legale.

Art. 10. Pe baza DECIZIEI întocmită de Comisia de Etică şi Disciplină, preşedintele asociaţiei (consiliul director) dispune aplicarea sancţiunii disciplinare.

Art. 11. Decizia de sancţionare trebuie să cuprindă următoarele elemente:
a) Descrierea faptei care constituie abaterea disciplinară;
b) Precizarea prevederilor legale, din Statut, sau din Regulamentul de Etică, care au fost încălcate de persoana cercetată;
c) Termenul în care poate fi contestată sancţiunea;
d) Instanţa competentă la care sancţiunea se poate contesta.

Art. 12. (1) Decizia de sancţionare se comunică membrului asociaţiei în cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii şi îşi produce efectele de la data comunicării.
(2) Comunicarea de sancţionare se prezinta membrului asociaţiei în sedință cu membrii asociației, în caz de absență, prin recomandată cu confirmare de primire, la domiciliul sau reşedinţa comunicată de acesta.
(3) Decizia de sancţionare poate fi contestată de cel sancţionat la instanţa judecătorească competentă în termen de 30 de zile de la comunicare.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.